Login or signup
36

From Horse Stable to Sleek Design Firm

Through a meticulous restoration process, Elding Oscarson converted two 19th Century buildings into No Picnic's headquarters by installing reflecting glass walls.
Advertisement

No Picnic, one of the world's largest design consultants, turned two 19th Century buildings (originally an exercise hall for police troops and a horse stable) into its headquarters. Through a meticulous restoration process, Swedish architectural firm Elding Oscarson converted the space using reflecting glass walls to encase the conference rooms, creating an alluring, if not somewhat perplexing, design.

"The flat reflection of the glass appearing flush with the distorting metal surface makes the glass seem like a mirror while the metal appears transparent," the architects write. "The wall is there, yet it disappears."

While the mirrored glass offers a refreshing, modern aesthetic, the architects were careful to preserve space's original, authentic feeling. So while the new materials make the space comfortable for workers, the architects paid special attention to highlight "the light and space of the exercise hall, the old building’s straightforward display of material, construction, [and] imperfections."

 

Last updated: Oct 17, 2011




Register on Inc.com today to get full access to:
All articles  |  Magazine archives | Comment and share features
EMAIL
PASSWORD
EMAIL
FIRST NAME
LAST NAME
EMAIL
PASSWORD

Or sign up using: