Obscura Digital headquarters in San Francisco was designed by IwamotoScott Architecture. This entry showcased true inventiveness by a firm, in dealing with a straightforward space, tight budget, and strict redesign schedule.

Despite hurdles, IwamotoScott transformed a dull, grey, 36,000 square-foot 1940s warehouse into a tri-level matrix of workspaces that abut a double-height workshop and showroom, which offer views of a massive geodesic dome projection theater and a transluscent upper-level conference room.

The conference room's interior is lined in black bamboo; metal studs form twisting walls and curious geometries; porous railings and translucent glass panels define and gently separate workspaces. Wooden and steel beams line the ceilings and stairs, lending a sleek-but-earthy vibe to the cavernous space.

Lighting fixtures accent the geometric-minded design as well. Situated in San Francisco's dogpatch neighborhood, the rooftop was built out into a terrace overlooking central San Francisco and the San Francisco Bay.