At the end of April, the Eventbrite team moved into new offices in downtown San Francisco. We're tenants in a brand-new building, and we were thrilled to start from a blank slate when designing our new space. But that meant we also had many opportunities to blow our budget. While keeping the bottom line in mind, we built the office with a focus on what's most crucial to achieving our goals as a successful tech company: increasing productivity, inspiring collaboration, and above all, using the space and the process itself to celebrate our culture.

Because our "Briteling" culture is completely crowdsourced and reflects every person here, we opened the design to our entire team. What emerged was a rich and comprehensive Pinterest board of inspiration, which we shared with our architects at Rapt Studios. Many of the unique design elements came from the team's suggestions. Among them: the stadium seating in a corner that basks in beautiful views of our city; the calming nursing rooms, where new moms have access to hospital-grade pumps; and our space-saving hanging bike racks arranged near the main entrance. I doubt we would have come up with those features had only a few people created the design. This not only helped us make the space uniquely ours, but it also gave all staff members the opportunity to build their home away from home.

Next, we created a flexible environment that moves the focus away from individual workstations and lets people work in the setting that best fits their needs. If someone needs to do quiet work, he or she can choose to go to the library, use a hooded chair, or even swing in a hammock. For working as a team, we have high-top tables outfitted with large monitors, where Britelings can stand or perch on stools, and a bleacher-seating area where 40 people can convene. To foster seamless real-time communication with colleagues around the world, every room in the office is Google Hangout-optimized.

We also placed many 60-inch monitors throughout the office--30 in all--so that at least one can be seen from each desk. These display the most important metrics for our business: data about our ticket sales around the world, tweets mentioning Eventbrite, customer wins, and customer-support call volumes. This is how we increase transparency, help team members feel aligned on goals, and allow them to visualize the direct impact of their work.

Our floor plan mimics the successful design we implemented way back when we were a smaller startup: an open layout with unobstructed sightlines throughout the entire office. This gives people a visual connection with one another and fosters spontaneous communication and collaboration. And the kitchen and eating area isn't hidden in some dark enclave. It's centrally located--a great place to gather, get to know one another, and stay connected over a meal or snack.

But we're not done. We know that workplace trends change and believe in the incremental evolution of our culture and workspace. We didn't walk into a perfectly designed and completed office on Day One. We're settling in, brushing off the dust, and applying the time-honored startup ethos of test-and-learn to our workspace. Soon, we'll be breaking ground on the second floor. When we do, we'll tap our team again to learn which features matter most.